Tänkvärt om sorg och saknad och budskap för måndag och framåt

1

Hej alla fina!

Tack för ert enormt varma stöd i min sorg. Ni är fantastiska. Kärlek till er alla.

Det är många som har kontaktat mig just gällande detta ämne, så därför tänkte jag skriva några rader om just sorg och saknad för det är ju så otroligt viktigt att vi möter våra känslor och inte lägger locket på. För om vi försöker fly vad vi känner så kommer det garanterat någon gång i livet och biter oss där bak och strular till våra liv på ett eller annat sätt.

Sorg och saknad kan man ju få möta genom livet på olika sätt, antingen genom att mista någon som fortfarande lever, tex en som man älskar väldigt mycket eller genom att någon lämnar detta jordeliv.

All sorg är dock viktig att få gå igenom och hur länge vi sörjer är individuell, då vi alla är olika och situationerna kan se väldigt olika ut.

Jag har på sistone fått gå igenom två väldigt stora förluster på väldigt kort tid, varav en av dem var en människa som fortfarande lever, vilket självklart har tagit mycket hårt på mig, men jag har en enorm inre styrka och står stark i mig själv och min tro och jag vet att dessa prövningar som jag nu får gå igenom leder fram till något bra till slut, trots allt.

Jag har många förändringar som ligger framför mig, varav många redan nu har visat sig att vara till det bättre.

Det är i speciellt såna här svåra stunder som man har möjligheten att komma fram till väldigt många insikter och det är precis vad jag gör just nu, detta hjälper mig mycket på vägen vill jag lova. Jag ser inte på motgångar som katastrofer, jag ser det mer som möjligheter, något som jag kan lära ur, för allt blir precis så bra som jag själv väljer att göra det. Men sorgen och saknaden finns kvar och den känslan behöver jag möta, bearbeta och släppa för att kunna komma vidare i livet.

Många gånger i livet när man möter på olika svårigheter så reagerar vi ofta på olika på olika sätt och när det kommer till sorg och/eller smärta på lika sätt så har många av oss en förmåga att stänga av våra känslor för att kunna vara starka i det vi möter. Detta skapar oftast mer problem för oss i slutänden, vilket vi kommer att inse när rätt tid är inne.

Det är nämligen så att när vi mister någon så kan en känsla av ensamhet komma krypandes, kanske inte så länge vi sysselsätter oss med något, men när vi avslutat det vi håller på med och vi blir ensamma till slut och det är då saknaden kommer. Saknaden efter någon som funnits där. Man kan bli plågsamt och smärtsamt påmind om vad man har mist.

Speciellt om det kanske inte varit en helt “fläckfri” historia, då kan det vara extra svårt att släppa allt som har hänt och det är här det är så himla viktigt att komma ihåg att vi alla kan bara göra det bästa vi kan utifrån våra egna förutsättningar och lära av det som skett/sker, inte stå och slå på oss själva med våra tankar eller på något annat sätt. Vi kan aldrig få någonting ogjort, men vi kan lära och ändra och se till att det inte händer igen. Att släppa det gamla och lämna det gamla i det förflutna är jätteviktigt så att det inte förstör vår framtid, bär vi med oss detta kan detta så småningom leda till olika konsekvenser.

Ofta kan man bära med sig en känsla av att man kanske inte sa allt man ville säga eller visade tillräckligt hur mycket personen egentligen betydde för oss medan man hade tiden att göra det, kanske var det stolthet, kanske var det envishet, kanske fick man aldrig en möjlighet att göra det av någon anledning, men det var ett val man gjorde där och då, som oftast bottnar i en rädsla att blotta sina känslor och att visa sig sårbar. Detta kan ge en enorm ångest hos vissa och det är ofta därför de kan komma tillbaka till oss efter de gått över till andra sidan för att säga förlåt. Man vill på något sätt säga det som man inte vågade säga medan man levde och för att man då får en högre medvetenhet. Man ser allt från ett högre perspektiv.

Därför är det viktigt för mig att lära, ändra och bli det bästa utav mig själv som jag kan bli, här och nu, inte sen. Jag förlåter för min skull, för att jag inte vill gå och bära runt på gammalt och för att alla inblandade ska kunna leva i frid. Jag har nämligen lärt mig av tidigare erfarenheter i livet då långsinthet var vanligt förekommande.

Jag känner mig inte ensam för att jag trivs i mitt eget sällskap, men jag har också många runt omkring mig. Saknad kan jag känna, vanan att ha dem där, närheten, känslan, men allt har en mening och detta var tydligen så.

Det är viktigt att komma ihåg att allt som sker kan inte bara vara någon annans fel, vi har också vår egen del i det hela och det får vi ta vårt ansvar för, så förlåt varandra medan chansen finns, innan det är för sent, för det är endast vi själva som får leva med allt. Kom ihåg att alla har sitt eget bagage att bära.

Vi är här för att vi är kärlek, vi är här för att ge kärlek så visa den och med kärlek kommer vi mycket längre än med hat, ilska och rädslor. Kärlek får oss alla att må bra, så välj kärlek oavsett vad.

Vi har bara varandra till “låns” här på jorden innan vi intar en ny energiform, vi finns alltid kvar men inte i fysiskt format, så att tänka på är vad vi gör av den tid vi får tillsammans här och nu, att tänka på vad vi ger, emotionellt. Att tänka på vad vi själva är kapabla att ta emot från någon annan, anser vi oss själva värdiga det någon annan önskar ge oss, för annars kan vi inte ta emot det.

 

“No regrets”

 

 

Med detta skrivet ser vi vad som ligger i energierna för måndag och framåt

 

“Ärkeängel Rafael kommer till oss nu och hjälper oss att hela allt som behöver helas, både hos oss själva, hos andra och olika situationer som vi kan befinna oss i

Du är i slutet av en cykel i ditt liv nu vilket många kan märka av

Förändringarna står för dörren och lycka väntar på dig nu

Många får eller har redan fått insikter genom de lärdomar som vi fått och får, eller så kan man få möta någon som ger oss detta

Det är ett uppvaknande som sker, där man kan börja se på saker på ett nytt sätt

Dina känslor kan gå som i vågor just nu och ibland kan det kännas som att det stormar rejält

Allt är som det ska

Möt varje känsla som kommer till dig, välkomna dem, de vill säga dig något och visa dig rätt väg

Utrensning av det gamla “Jaget” är vad som kan ske hos många nu, som sedan kommer att leda fram till ett nytt och mer “upplyst Jag”

Det handlar mycket om växande nu, med insikter om oss själva som vi kanske har försökt undvika tidigare

Genom detta kan vi börja prioritera om i våra liv, både i det inre och det yttre och genom dessa steg kan vi minska på stressen i våra liv och får ett mer balanserat seende och välmående

Gällande kärleken kan flera uppvaknanden ske i och med de insikter vi kan få till oss nu

Detta kan göra att vi behöver vara en hel del för oss själva och tänka ut vad vi verkligen söker och vill ha ut av en relation om vi inte är helt nöjda

Det kan även handla om separation eller att man nyligen redan har separerat

På den punkten känns det dock som om man inte är riktigt färdiga med varandra på något sätt

Var lugn, allt kommer till oss, känn tillit

Lyssna till ditt inre, dina känslor, dina behov

Bli klar över vad du vill och vad du behöver och var tydlig med detta så kommer detta till dig mycket snart

Det är värt att vänta på

Det är många positiva förändringar som kan ligga i flödet framför oss, även om man i vissa fall kan ha svårt att se detta just nu

Känn tillit, allt kommer till dig, när rätt tid är inne

Både återuppvaknande av gamla relationer med en helt ny vision om framtiden eller en helt ny relation kan vänta på dig nu

Ha tålamod”

 

Kärlek och ljus

//Annelie

 

Ikväll finns jag på linjen mellan kl 19.00-22.00

Välkommen för vägledning till mig eller någon av mina fina kollegor

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Ulla den

    Tack. Allt detta ger hopp.

Lämna en tanke