Budskap och lite tänkvärt om synen på oss själva v.30

1

Hej alla fina!

Tack för alla era fantastiskt fina kommentarer. Varmt tack från djupet av mitt hjärta, ni är fantastiska. Kärlek till er alla.

Idag tänkte jag skriva lite om hur läran om oss själva – på djupet uppkom och lite om synen på oss själva, hoppas ni hittar någonting även i detta som kan vara till stöd för er.

Läran om oss själva – på djupet började med mig själv och mitt eget liv som jag levde. När jag drabbades av utmattningssyndrom förändrades nämligen mitt liv totalt och jag var tvungen att ändra på allt jag en gång känt till.

Det var på något sätt min “slutstation” på det liv som jag levde då.

Genom åren fann jag dock något mycket bättre och en massa saker som jag inte ens hade en aning om att jag saknade. Tänk att allt började en gång med en bok om självkänsla, som sedan följt med mig på min resa, tänk vad en bok kan göra, vad den kan börja en förändring till det oändliga. Jag är så glad över att jag tog steget och att jag har haft modet att möta mig själv, även om jag många gånger blivit mindre glad över vad jag tvingats inse, haha.

Men det finns också de som inte har den styrkan och modet, de som fortfarande är fast i egot. Där egot är allt som räknas. Där rädslorna styr. De som inte är redo än.

Och det är väl till dessa som jag egentligen skriver denna text, för det är inte så farligt att möta sig själv och det liv som man har valt åt sig. Det går alltid att välja om, om man har viljan. Självklart är detta ingen lätt uppgift och man blir egentligen aldrig färdig. Men det är en mycket mer spännande resa man gör, än det man lämnar, vill jag lova.

Genom att välja att leva kvar i det omedvetna, så slutar vi att utvecklas. Livet blir en ständig repris av vad vi alltid har levt. Samma sak varje dag, år ut och år in och endast några få tillfälliga glädjeämnen far förbi genom våra liv, som piggar upp för en stund. Allt blir slentrian, tråkigt, vi blir missnöjda, otacksamma, bittra och ingenting blir till slut kul. Vi blir helt enkelt likgiltiga och börjar desperat fara omkring i sökandet efter “kickar” som kan få upp oss igen och igen och igen och så fortsätter det. Och det är i detta sätt att leva som många sjukdomar skapas. I det glädjelösa livet. I hur vi är, hur vi lever, i hur vi tänker, i våra ord, våra handlingar osv.

Det är ju praktiskt taget omöjligt att bygga någonting bra på det, eller vad säger ni?

Vi har nog alla mer eller mindre varit där, någon gång i alla fall, om så bara för en stund.

Känslan av att vi vet vad vi har, men inte vad vi får. Trygghet vs rädsla.

Man har ingen som helst tanke på där och då, att det är vi själva som skapar våra liv och att allt är möjligt. För det är som en känsla av att sitta fast. Vilket man absolut inte gör, det är bara något som man själv tror.

Oavsett vad så har jag kommit till insikt i att vi människor ofta är väldigt omedvetna om oss själva.  Ni vet det där, Hur vi är och hur vi beter oss. Och vi kanske inte alltid tänker på det eller vill se det, för vi har ju vår egen syn på hur vi själva är och varför då sätta oss ner och granska den liksom. Men kommer det då någon eller kanske rentav några som inte håller med om det vi tycker att vi själva är så rubbas ju den där synen och detta ställer ju till ett lite mindre kaos inom oss och det är kanske där vi svarar med någon sorts ilska eller annat avvisande beteende, vilket visar tecken på rädsla och osäkerhet hos oss. Jag menar, är vi säkra på vilka vi verkligen är, så behövs det ju inga upprörda känslor av något slag, vi behöver inte ta illa upp.

Och det är lite här betydelsen av en god självkänsla kommer in för mig, genom att jobba på den så lär man känna sig själv, farligare än så är det faktiskt inte. Man får vetskapen om vem man själv är och står trygg och stark kvar i sig själv.

Enda anledningen till att man i så fall skulle vägra är väl om man är medveten om hur man är och beter sig och inte vill möta det pga rädsla.

 

Livet är något som man ska leva, inte fly ifrån och det enda som vi kan vara säkra på att vi har, är oss själva, så varför inte göra det bästa av det

Vad vill DU att DITT liv ska innehålla? Skriv en önskelista vet ja’

 

Nu till kommande veckas budskap vecka 29

“Be om hjälpen att hitta tillbaka till dig själv, ditt inre och det du söker

Änglarna bara väntar på att få ge dig hjälpen, men de kan omöjligtvis ingripa om du inte själv ber om den

Glädjen finns runt hörnet, du behöver bara finna den

Den bor redan i ditt inre

Det är dags att du plockar fram den

Sök inom dig och lyssna

Vad är det du behöver, vad är det du vill ha”

 

 

Kärlek och ljus

//Annelie

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

 1. Emma den

  Tack själv söta finna Annelieg!
  Tänk värda tankar du har verkligen. Synlighet berättelsen bakom allt det var klockrent verkligen. . Har i dag längre stubin mot för.. men finns absolut gräns vad man pallar! Jag dansar inte efter mitt fasit finns inomen. .
  Det kan störa somliga med min djupa sanning !
  Tur har mina gäng gåvor sen ung.
  Blit mer mer sen flyttade byte kommun. Är bok hela jag ! 🙂

  Jag vill ha massor regn och mulet. Det har jag bett om hjälp lagt mycket fokus på massor regn mulet väder. Jag kan inte tänka lider av den här enorma torkan. Är så inlligt ledsen & arg på här farliga evighets lång dryga eländet så fy!
  Är dem få sakerna som verkligen skrämmer mig. Så är det vår sommar faktiskt. Mår psykiskt dåligt av det så fy! så det kan trigga fram gamla Emma verkligen.
  har ett jävla humör.. Trotts har tagit i mot apotek hjälp så finns det gräns för det.

  det här med vädret ska jag verkligen komma åt kärnan på mitt egna unika sett. Helst finna likasinnade som ser samma sanning & lider av värm känslig som vet hur det verkligen är.

  så mycket mardrömmar sen jag var barn kunde se veckor i för väg saker ting.. Bland annat blixten slog ner mycket mer.

  I dag är folk inte kloka grillar när är eld förbud är ju farliga människor som inte kan tänka sund förnuft nu för tiden!

  Möjligen kan jag få orken till baka göra vardag som jag verkligen inte orkar tappar lusten i här eländet lider för alla bönder som kommer få det jobbigt förbannat svårt.

  Sen i december då hoppas jag , jag vill ha massor snö äkta vit vinter.

  Jag ändra omregelt  2007 bytte jag blad. 2012 flytt kom i från det satt fast i. jag är på så sett nöjd det jag har uppnått krigat mig till det jag är i dag.. Är på rätt väg. Jag blir slö & djup deprimerad av ständiga sol fan dag ut dag in så fy! Naturen djur folk dör av
  det här

Lämna en tanke