Helgens budskap och lite mer tänkvärt om varför kärlek kan såra och göra ont

1

Hej alla fina och tack för era otroligt fina kommentarer!

Kärlek till er!

 

Ämnet kärlek verkar det finnas mycket att skriva om så jag tänkte fortsätta lite med det. Jag tycker det kan vara ett mycket intressant ämne att utforska faktiskt och det ger mig en möjlighet att skapa just allt det jag önskar nå. Detta är vad jag har fått ihop

 

Som inom alla områden i livet, så finns det även inom detta olika nivåer. Allt handlar om olika grund och om egen utveckling.

Och detta kan visa på de problem som kan finnas mellan olika kärlekspar.

Man förstår helt enkelt inte varandra eftersom man inte har samma grundförutsättningar.

Vi har alla fått lära oss olika och vissa har mer liknande synsätt än andra på vad kärlek innebär, därför kan vissa personer och deras relationer fungera bättre tillsammans än andra.

Men allt detta är ok, allt är precis som det ska vara, vi alla är precis där vi ska vara.

Som sagt, allt handlar om egen utveckling och detta sker inte förrän vi själva är redo för förändring och allt sker när rätt tid är inne för det.

 

Det är som med allt, är det något man inte kan så får man lära sig det, med utgångspunkt vad man själv önskar. Och för att få det behöver man själv kunna ge det till sin partner också.

Med detta skapar man en balans och alla känner sig nöjda och får sina önskningar och behov tillgodosedda.

Ingen ska behöva anpassa sig utifrån att någon annan är “småaktig” och inte vill/vågar ge kärlek, men ändå själv kräver det. I såna fall handlar det om egots röst som talar.

 

Kärlek är en känsla utan ände och den delas ofta upp i tre olika grader.

Den lägsta formen som är den fysiska, dvs den sexuella attraktionen där de flesta av oss befinner sig här på jorden och där många av oss fastnar, den enda formen som aldrig håller om vi inte mognar och utvecklas, det som vi brukar kalla att växa tillsammans. Därefter finner vi kärleken och efter det kärlekens högsta som är empati och medkänsla.

Det fysiska behovet som är den lägsta formen av dem alla, när detta ebbar ut, för det gör den alltid, kan det ge oss en känsla av att det saknas något och med detta sker det ofta att vi tenderar att byta partner bara för att få uppleva den där känslan  igen och så fortsätter vi oftast utan att egentligen riktigt förstå att avsaknaden vi egentligen känner är den djupare sortens kärlek som följer,  där vi lär oss att uppskatta allt bortom den sexuella attraktionen, dvs lär oss att uppskatta den andres unikhet som individ.

I den lägsta formen är vi ofta mer eller mindre egostyrda. Det är i den, där allt vi har fått lära oss, allt vi kan, från vår grund kan dyka upp. I detta kan olika sorters “spel” dyka upp för att man ska få någon dit man vill, för att man själv ska få det man är ute efter, manipulation av andra människor och mycket mer, men detta ger oss inte det vi kanske hoppas på, tvärtom. Det man vinner är endast ett “stoft” som kommer att försvinna ur dina händer, lika fort som det kom in.

 

 

Genom livet är det meningen att vi ska lära oss för att utvecklas, men så länge vi inte lär oss, utan lever våra liv i repris efter repris, så stannar vi på den nivån tills vi är färdiglärda. det är där vi kan få den falska känslan av att vi sitter fast, att vi inte har någon tur i kärlek osv och vi kan behöva göra olika val och beslut för att få våra energier att röra sig framåt igen.

I stillhet, lugn och ro får man en chans och möjlighet att växa och ju mer tid man får på sig ju starkare blir man.

Ju mer vi lär oss om oss själva och våra liv, ju mer insikt och medvetenhet skapas och det är genom detta du går framåt genom livet mot din nästa nivåhöjning och får en möjlighet att bryta dina karmiska band inom kärlek.

Det handlar inte om vad andra gör mot oss, det handlar oss själva, vad vi ger oss/missunnnar oss själva och varför.

Andra fungerar bara som en spegel där vi kan få en möjlighet att se vad vi behöver förändra hos oss själva.

Det som visar oss det som vi gör allt för att undvika och försöker fly ifrån, allt det som vi inte vill se, eller inte kommit underfund med ännu. Och jisses om någon kommer och försöker påvisa detta för oss, haha. Då slår vi detta ifrån oss oftast med en jätte reaktion, just för att vi inte är redo för det. Been there, done that, hahaha.

Genom kunskap, förståelse och insikt kan vi börja se oss själva, våra egna mönster och beteenden och genom detta får vi en möjlighet att ändra och växa.

Genom medvetenhet kan vi själva skapa det vi önskar oss med den person vi har i våra liv, så länge vi delar samma önskan. I annat fall kommer vår önskan bli sann, i en helt ny form.

Det vi ger oss själva, är det vi får.

 

Relationer blir ju det som vi själva gör dem till och det ligger i bådas lika intresse och ansvar att göra det bästa ifrån sig om man vill lyckas, inte bara den ena parten. Ge och ta emot skapar en balans.

Vad är Du värd att få i dina egna ögon?

Vad ger Du till andra?

Vad kan Du förändra till det bättre hos dig själv?

 

Allt handlar om oss själva, utifrån våra önskningar från vår innersta kärna.

 

Känn tillit och lita på att allt kommer till dig, när rätt tid är inne.

 

 

“Jag vet vad jag vill och endast egenarbete leder mig dit”

 

“Kärlek är att se bortom fasaden”

 

“Lärdomar leder till växande som tar oss vidare”

 

“Livet är en skola”

 

 

Kanaliserat budskap

“Se bortom vad andra visar

Det finns så mycket mer att se

Vi är alla unika skapelser

Vi är alla kärlek

Alla vi möter

Även du och jag

 

Helgens budskap handlar om att vi ska se bortom fasader och illusioner och se det unika i varje individ

Att vi ska se det unika i oss själva

Släppa allt som kan hindra oss att se och känna kärlek

Blunda och slappna av och känn efter vad som kommer till dig”

 

Ta hand om er och varandra

Kärlek och ljus

//Annelie

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Lotta den

    Dina texter träffar mig rakt in i själen och hjälper mig verkligen på min resa! Tack!

Lämna en tanke