Lite tänkvärt om kärlek och relationer och ett xa budskap

2

Vackra själar, Ni är så värdefulla bara genom att endast finnas till!

Kärlek till er alla!

Tack till alla som har kommenterat, det är så fint när vi kan nå varandra så här. Jag uppskattar verkligen att ni delar med er av er själva. Tack!

Med tanke på den värme många av oss nu har i vårt avlånga land sänder jag ut en liten vädjan till er alla att ställa ut skålar med vatten och gärna lite mat till djuren som har det svårt nu.

 

Vi människor har fel och brister, ingen är perfekt. Men är vi det bästa utav oss själva för stunden, så räcker det och vi kan alltid välja att utvecklas och bli ännu bättre än så.

Kärlek och relationer är nog ett av de områden i livet som påverkar oss och våra liv allra mest och därför kände jag att jag ville skriva några rader om detta ämne.

Kärlek tycks för många vara svårt och komplicerat, det är hjärtesorg och det gör ont, men mina fina vänner, då är det inte kärlek, det är då vårt ego som spelar in, för kärleken bara är.

Jag har själv levt i såna relationer, där egot har tagit större plats än kärleken. Den sk kärleken har inte varit med hjärtat, med känslan, utan mer baserats på det materialistiska och människans fysiska behov, dvs endast den lägsta formen av kärlek. Det har varit viljornas kamp, en önskan om att förändra den andre och vissa skyr inga medel för att nå sina mål.

Många spelar ett spel med den andre för att få som de vill, de spelar svåra, de förvirrar, de väljer bort en fram och tillbaka när det passar dem, de gör som de vill för att de kan och mycket mer.

Varför skulle vi vilja ha något sånt?

Varför skulle vi behöva jaga efter någon som visar tydligt vad man är värd för denne?

 

Det var i detta destruktiva som jag insåg mitt egenvärde.

 

Jag menar om man vill ha någon i sitt liv, så vet man ju det liksom, oavsett om det gäller vänskap eller kärlek.

 

 

När vi älskar någon vill vi ju den andres allra bästa, vi vill underlätta livet för den andre och tillföra glädje. Vi accepterar den andre som denne är, såvida denne inte har något beteende som kan vara till skada för oss. Vi vill komplettera den andres liv helt enkelt.

Vi väljer in denne och visar att denne har en plats i våra liv och hjärtan genom hur vi är och vad vi gör, mest genom att bara finnas till för denne. Vi visar respekt och hänsyn, omtanke och är snälla mot varandra i både ord och handling samt mycket mer. Denne är en prioritet i vårat liv, oavsett om man bor ihop eller ej.

Vi visar tydligt vad vi känner och vill.

Och ja, ibland kan detta vara ett av det mest läskiga i livet som vi kan göra.

 

 

Alla möten vi gör i livet är viktiga och det finns en mening med dem, de kommer med lärdomar, både om andra men också om oss själva.

Men vissa möten vi gör kan slå oss med häpnad på olika sätt, möten som förändrar våra liv totalt, möten som ger en insikt.

Det är en magisk känsla när man gör dessa möten och man kan tappa målföret helt, man vet inte vad man ska säga eller hur man ska beskriva det med ord, för ord räcker liksom inte till.

Man blir berörd hela vägen in i hjärta och själ och man bara känner det, man bara vet att det är ett sånt där “once in a lifetime moment”.

Det är en makalös känsla och ett sånt möte fick jag göra igår och ja, som jag skrev jag vet inte vad jag ska säga om det, mer än vilken insikt jag fick, det förändrade hela mitt liv, min syn på allt,  wow och ett stort tack till Dig som berörde mig så.

Helt otroligt.

Jag är så tacksam och väller över av kärlek.

Det var så fint, som på en mer själslig nivå.

Mycket Vackert!

 

 

Jag insåg med detta möte, hur viktigt det är att stanna upp en stund varje dag i vardagslunken och verkligen se vad/vilka man har i sitt liv och vad som verkligen betyder något.

Att verkligen se och uppskatta det man har omkring sig och vara rädd om det man vill ha kvar.

Jag insåg att det som lämnar en, har gjort sitt och att det är dags att gå vidare, det var inte meningen att det eller denne skulle fortsätta följa med oss på vår resa helt enkelt.

Jag insåg hur viktigt det är att se oss själva för dem vi verkligen är och vad vi vill ha och är värda i våra egna ögon och verkligen kämpa för det vi vill ha och uppnå.

Jag insåg hur viktigt det är att vara tydlig och att verkligen våga visa vad man känner för de man har omkring sig. Att våga leva mer i känslan, än i tanken, men ändå med förnuft.

Jag insåg hur tacksamma vi verkligen ska vara, för imorgon kan det vara för sent. Livet kan förändras bara så där, på en bråkdels sekund.

Jag insåg det som är viktigt!

 

 

“Lyssna på orden som sägs, ord är alltid bara ord tills en handling visar innebörden i dem.

Se handlingarna som visas, det är dessa som speglar vem du är och vad du vill, om du är någon som står för vad du säger,

stämmer de överens, eller vad förmedlar dem?”

 

” Vi ansvarar endast för våra egna handlingar, inte för vad andra väljer att göra mot oss, det får de själva ta ansvar för och det ger oftast konsekvenser”

 

“Släpp det gamla och gå vidare och kom ihåg det nya är inte det gamla, bär du med dig det gamla finns det ingen plats för det nya”

 

“Vi kan välja in, välja ut och har alltid möjligheten att välja om”

 

Dagens kanaliserade budskap

“Välj att se på allt och alla med kärlek.

Allt är kärlek!

Se till själen.

Du kan känna ett behov att behöva balansera dina känslor just nu.

Det är mycket som kan ha kommit upp till ytan på sistone, som kan behöva tas omhand, även gammalt.

Du kan ha ett behov av att behöva förlåta dig själv och andra för saker som har hänt.

Det är dags att ta tag i allt gammalt nu och vända blad, släppa och gå vidare.”

 

 

Kärlek och ljus

//Annelie

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Anette Bjärnstedt den

  Tack för intressant läsning som stämmer så bra ❤

 2. Emma den

  Har med vart med om det 1996 det vart är komplicerat.
  Det visste jag redan som ung…. Men själva jag har funnit ro efter mycket om men..
  Men tydligen inte han .. Men han kommer inte till skot. ..
  så får bli plan b för slipa det här av an när han ändå inget gör ändast stannar i tanken.

  Alltså jag mår skräp av värmen lidit sen i maj liksom ..
  Jag tycker är helt ok vara själv synlighet i öken plåga värmen…
  är förblir värme känslig . Är farligt med åska när är så jävla extremt tort. .
  så jag blir ljupt ledsen riktigt aggressiv av värmen. …

  var händelse igår åkte buss så var det en brud .
  som dumt nog måla naglarna i bussen.
  Hon fick veta bakom Emmas söta fasaden. Undervisning vad astma var .
  Så här års är jag rak . Blir för mycket när folk är själviska.

  Vatten har jag alltid ute för både mig djuren skull. .

Lämna en tanke