Budskap och lite om styrka v.29

2

Hej alla fina och ett jättestort tack för er respons på mitt förra inlägg, massor av kärlek till er. Ni är underbara!

 

Idag tänkte jag skriva lite om styrka, något vi alla besitter. På olika sätt.

När man möter på en stark person kan man ofta få uppfattningen att denne kan vara hård och kall i sitt sätt. Under denna yta kan det dock dölja sig ett hjärta av guld. Personen kan vid en närmare titt visa sig vara den mest kärleksfulla, varma och omtänksamma person du någonsin har mött. Den starke vill och menar oftast väl, men kan ibland vara lite för rättfram i sitt tal och sätt för andra att klara av. Detta kan vara skrämmande, vilket den starke oftast ser och förstår. Denne person har oftast gått igenom en hel del i sitt liv själv, så denne vet, men har valt att förvandla detta till en styrka, istället för exempelvis rädsla.

(Kom nu ihåg att det finns en stor skillnad på att vara rättfram och elak, då den rättframme inte har till avsikt att skada eller såra någon, i alla fall inte medvetet och avsiktligt.)

I den genuina styrkan vet Du vem du är, hur Du är och vad Du kan och klarar av. Du känner dig själv, inifrån och ut. Oavsett vad som händer, så väljer Du att tänka kärleksfullt. Du behöver inte smutskasta, prata bakom ryggen, göra illa, skada någon eller såra. Du behöver inte försvara Dig eller den du är.  Du är snäll, omtänksam och ger ofta mycket av dig själv med glädje, utan baktankar. Du står upp för dig själv, men även andra. Vad andra tycker, tänker och tror spelar mindre roll, för Du vet och de som verkligen känner dig vet.

En stark person vet vad denne vill och går ofta sin egen väg och tar avstånd från beteenden och situationer som inte är respektfulla och hänsynsfulla. De kan många gånger ses som konstiga av sin omgivning.

 

Vi har alla styrka inom oss, det bevisar vi alla genom hur långt vi har kommit i livet och vad vi har gått eller går igenom.

 

Ofta visar man sin styrka utåt och det är inget fel i det, för även det är en del utav oss. Men ofta kan detta ta uttryck i att vi visar denna styrka utåt för att få någon sorts bekräftelse i att vi är bra, att vi duger och är duktiga. Förstå besvikelsen vi känner om vi inte får denna bekräftelse.

Även den egobaserade styrkan visar en fasad av styrka utåt, men under ytan döljer sig något helt annat. Där kan det dölja sig ett helt hav av rädslor och osäkerhet som ofta visar sitt uttryck i kontroll, maktmissbruk och mycket mer. Ofta är de med egobaserad styrka överdrivet stolta och har svårt att be om ursäkt när dessa gjort fel och de erkänner sällan att de har det, vilket många gånger leder till “stolthet före fall”. Det finns inget gott som kommer ur den egobaserade styrkan, man förlorar oftast mer än vad man vinner. Tex om det är något man egentligen vill ha, men endast på sina egna villkor, annars förskjuter man det, vad har man vunnit? Fick man det man ville ha? Fick man någonting överhuvudtaget, eller sitter man där med en massa olika känslor som man inte vet vad man ska gör av? Det är här projiceringar kan komma in igen, tex att lägga över skulden på någon annan eller hitta på något om det inte finns något att lägga över.

 

Att leva, tala och vara sig själv från sitt innersta djup, med rak och tydlig kommunikation, är det enda raka för att nå det man vill. Öppna ditt hjärta och sinne för dig själv och din omgivning och säg ärligt vad du vill och önskar, då har man i alla fall gjort ett försök. I vårt eget autentiska jag.

 

 

“Du duger”

“Att säga en sak och göra en annan, skapar förvirring”

 

 

 

Nu ska vi ta en titt på vad som ligger i energierna för den kommande veckan för några av oss

Veckans änglabudskap

 

Denna vecka handlar om växande och utveckling för många, om lärande, en större medvetenhet.

Mest handlar det om det personliga och andliga planet, men vissa kan även ha tankar på att ev börja studera något eller att gå någon kurs.

Många kommer till nya insikter denna vecka, vilket gör att man börjar se mer klart gällande sig själv, olika personer eller situationer.

Se på allting utifrån fler än bara ett perspektiv.

Vissa insikter kan komma att bli riktiga aha upplevelser för vissa.

Gällande kärlek och relationer handlar det om att förlåta och lära för att komma framåt igen, genom att släppa och hela det förflutna får du uppleva mer kärlek i nuet.

Håll inte fast i det som har varit, det är ändå inget du kan ändra på nu.

Det som har varit har varit och det som skett har skett.

Ta med dig lärdomen.

Se helheten.

 

 

 

 

Med detta önskar jag er alla en fantastisk vecka

Kärlek och ljus

//Annelie

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Emma den

  Jag hoppas inligt det vänder.
  Jag är inte tyst när jag far illa så då får folk alla döda som levande höra mitt humör så här års! Exakt i dag sjöng jag ut min besvikelse på torkan som är nu.
  livs farlig årstid. Det är inte ok.
  Så pang på min sanning som jag har rätt till ha. Det stämmer som du skriver men upp till var å en ha fördomar. .. jag är rak rätt fram.
  hopp om skrika efter förståelse! Med hur jävla lite folk förstår inte faran som är.. blå öga el strutsar i sanden.
  nu förstår jag dem som tar livet av sig så här års verkligen.
  Långt i från alla orkar inte kampen för det jag gör.
  Jag sjöng ut kraftigt i dag både på svenska och lite engelska. Det lila jag kan förtygla hög tid sätta ner foten!
  I min värd så blir det större förändring en må passiv dåligt. måste ut har 2 hundar. Nu har jag fot nog !!! :'(:-( Vill dem döda en så finns det andra sett döda en!!!
  Värmen är ond skapar psykisk ohälsa och fysiskt ohälsa.
  Jag skaka dara av ilska. Men skönt efter åt. Så hög ljud är jag när jag blir arg besviken. annars går jag i regel undan.
  Men är inte bang sätta folk på plats. Säga vad som är rätt fel.

  Jag älskar mig själv där jag är i dag vågar stå upp för mig tala för mig mycket mer.. så blir sån här svart sjuka på det jag har uppnått ! Mitt själv arbete!

  Så det jag har behov av utan sol. Mullet massor regn inget annat har jag behov av !!

 2. Mia den

  Tack för det fina budskapet mkt tänkvärt💖

Lämna en tanke