Tänkvärt om vad vi ger till oss själva och helgens budskap

0

Hej alla fina!

Jag blir så rörd av alla som hör av sig. Tack från djupet av mitt hjärta.

Jag är en sådan person som kan bli väldigt upprörd och kan ta väldigt illa vid mig om det sker någon sorts orättvis behandling mot mig eller någon annan och just detta hände mig häromdagen, i vilket jag fick riktigt bra insikter i mig själv. För anledningen till att jag blev upprörd var mina egna frågor egentligen, varför den som drabbades i detta fallet inte ville se det som skedde, varför denne tillät detta mot sig själv, varför denne inte sa ifrån och gjorde något åt saken, varför såg inte denne sitt egenvärde osv.

Hur tillåter vi andra att behandla oss och varför?

Ju mer jag tänkte på detta och ju mer upprörd jag blev, så slog det mig till slut att min reaktion var ju att jag speglade mig själv i denna situation, det jag själv en gång fick uppleva och tydligen finns det mer att arbeta på hos mig själv när det kommer till detta insåg jag. Det fantastiska med egenarbete är att det aldrig tar slut, det dyker hela tiden upp nya saker som kommer upp till ytan som vi får möta och ta hand om.

Ja, det jag blev upprörd över var faktiskt helt befogad enligt min mening, då det finns saker som personligen inte är ok för mig, men det är ju upp till var och ens samvete helt enkelt. Men jag känner tacksamhet för att det ändå gav mig inspirationen till detta blogginlägg.

Med detta började jag då fundera en hel del på vad jag faktiskt ger till mig själv idag och vad jag gav till mig själv i det förflutna och insåg att mitt svar på just detta låg i mitt förflutna, redo att komma upp nu.

Det som det var meningen att jag skulle se var: Att jag faktiskt ska ge mig själv allt det som jag ger till andra, att jag faktiskt ska behandla mig själv så som jag behandlar andra. Om jag hade en vän som behandlade mig på det sätt som jag behandlar mig själv, är det en bra eller dålig vän då? Vad är det jag ger till mig själv vs till andra. Är det likaställt eller finns det någon obalans där? Är det något jag behöver stå upp för när det kommer till mig själv som andra kanske gör mot mig? Jag behövde vända mig in i mig själv, i mitt inre och titta på detta och läka detta. Förlåta för att kunna släppa.

Som så många andra så har jag fått arbeta med mitt inre för att bli den jag är idag och det är genom min bakgrundshistoria som jag har fått möta det som jag behöver ändra på. Idag förstår jag varför mitt liv sett ut som det har gjort, jag förstår idag de val jag gjort, jag förstår mig själv. Jag har fått en insikt i det hela och en ökad medvetenhet så jag kan skapa ett bättre liv för mig själv.  Jag förstår att varje reaktion som väcks i mig är något jag behöver möta och bearbeta, varför skulle jag annars reagera liksom.

Visst jag kan tycka att det är väldigt beklagligt när andra som jag vill väl inte ser detta, men det är något för dem att själva komma på, när rätt tid är inne för dem. Kanske vet de redan, kanske kommer de till insikt så småningom, kanske finner de också modet att förändra, eller så sker det kanske inte i detta liv, vem vet. Men det är för dem att komma på, det är deras resa här och nu, precis som jag gör min.

I detta kom ju tankar om karma och vad vi attraherar till oss genom våra tankar, ord och känslor upp också. Det vi sår får vi skörda typ, kanske inte i detta liv, men i nästa och det vi tänker/säger/känner fungerar som en önskning som vi sänder ut och detta kommer till oss i precis det format som vi upprepat orden, tankarna och känslorna.

Detta är ju både häftigt, men också skrämmande med tanke på vad man kan “slänga ur sig”.

Det man tänker/säger/ upprepar/känner blir alltså ens önskning och vips så sker det en förändring i livet pga detta och därefter varsågod din önskan är serverad typ, dvs det du önskade dig innan förändringen är det som kommer till dig nu. Så är det bra saker du tänkte, sa eller kände så är det detta som kommer till dig eller tvärtom.

Tänk vad man kan sända ut åt sig själv egentligen.

Karma åt endera hållen typ, allt beroende på vad vi sänt ut. Resten av karman är vad vi kan få i vårt nästa liv, kanske ett tvärtomliv mot det vi lever nu för att lära, eller kanske fortsatt utveckling, det kan ju vara lite upp till oss beroende på hur vi väljer att leva våra liv nu, det visar sig.

Genom att faktiskt själva se vad vi verkligen är värda och inte nöja oss med/finna oss i vad som helst, så blir det lättare att attrahera in rätt saker, för vi får alltid det vi ber om, på ett eller annat sätt och detta kan återupprepas tills vi har lärt oss färdigt.

 

Helgens budskap

“Dina nära och kära på andra sidan hälsar att allt är väl

De är lyckliga och tillfreds och sänder sin kärlek till dig

Fler och fler börjar finna balansen inom sig ju mer de finner sin rätta väg i livet

Öppna upp och be om hjälpen att läka ditt hjärta

Omge dig med likasinnade människor

Mycket snart kommer kärleken du önskar dig till dig

Det ser ut att vara en tidigare liv relation

Så en gammal relation kan vakna till liv igen, eller så har den redan vaknat

Försoning ligger i energierna

Någon från ditt förflutna kan komma tillbaka till dig

 

Trevlig helg

Kärlek och ljus

//Annelie

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke