Budskap och lite tänkvärt om skuld

1

Hej alla fina!

Tack för era kommentarer, i är så fina, kärlek till er alla.

“Vi är alla i sanning utan skuld”, det var vad som till mig genom mina drömmar en natt. Med denna budskapsdröm förstod jag att någon i min närhet kände skuld kring något. När jag vaknade kände jag ett sånt lugn och en sån frid inom mig för jag visste att jag i alla fall inte behövde känna skuld, för jag lever i min sanning.

Denna mening dock lämnade mig inte, den återkom hela tiden och jag förstod att jag behövde skriva lite om detta.

Det är nämligen många människor som går runt med en massa känslor av skuld för saker de kanske har sagt eller gjort genom livet, antingen mot andra eller kanske rentav mot sig själva. Detta vill liksom inte lämna oss ifred och dyker upp om och om och om igen genom våra liv. Det är liksom något som inte vill släppa taget om oss när det blir så. Vårt samvete gör sig påmint.

Därför är det så viktigt att leva i vår egen sanning, dvs vara ärliga mot oss själva och mot andra och leva de liv som är menade för oss.

Jag är en sån som oftast förlåter ganska fort. Jag slickar mina sår, förlåter och bearbetar. För den sakens skull betyder det inte att den som gjort något mot mig finns kvar i mitt liv, det beror helt på vad det handlar om. Det har tom hänt att vissa har dragit som avlöningar för att jag sett igenom dem och för att de inte vill/klarar av att bli påminda om deras egen handling. Men jag är en sån som förlåter, för min egen skull, för jag vill må bra, inte bära runt på något gammalt som kanske hände för länge sen, vad tjänar det till i mitt liv idag liksom.

Jag ser istället bortom vad det fysiska ögat kan se, vad som finns om jag plockar bort allt det där som egot ställer till med. Jag känner med detta en stor medkänsla med dessa för det finns alltid något mer än vad våra fysiska ögon kan se.

Det kanske är därför andra kan tycka att jag är lite konstig ibland och inte kan förstå hur jag kan förlåta vissa saker, hahaha, men det är helt ok.

Men hur gör man då när man kanske känner skuld över någonting som inte vill släppa taget om en, som bara fortsätter att komma tillbaka och gnaga i bakhuvudet på en. Antingen har man redan bett personen om ursäkt eller så har man kanske en önskan att göra det. Ja, men om du har någon möjlighet, gör det på något sätt om det känns bättre för dig. Säg det personligen, skriv ett brev, ett sms eller vad som helst om det känns så. Detta kanske lättar din börda, en stund/för ett tag. Men sen då, minnet lever kvar inom dig. Varför?

För att du har glömt bort dig själv, att förlåta dig själv för vad du har sagt eller gjort och så länge du inte gör det kan du aldrig bli riktigt fri.

Möt det du har sagt eller gjort genom att verkligen se och erkänna det för dig själv.

Möt känslorna som kommer till dig och acceptera att det inte är någonting som du kan göra något åt idag, gjort är gjort och det går aldrig att få ogjort.

Lägg detta i din minnesbank bland bearbetat och GÖR ALDRIG OM DET.

LÄR DIG AV DENNA ERFARENHET = LÄRDOM.

Släpp det sen och lev med frid i ditt sinne.

 

Skuldkänslor kan vara något som känns som om det håller på att äta upp oss inifrån, de kan kännas outhärdliga, beroende på vad det handlar om, så för att kunna släppa det och alla “varför” så behöver vi alla släppa dessa för att kunna må bra och få insikt i att vi inte visste eller kunde bättre just där och då.

 

 

Budskap

“Kärlek i olika former kan komma din väg idag och framöver

När du öppnar upp ditt hjärta för kärlek så kommer det till dig

Låt kärleken läka allt

Ta tacksamt emot”

 

 

 

Kärlek och ljus

//Annelie

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

 1. Kärlek till dig med ! ♥♥♥ kram

  Ja det där förklara ju en del fast min då tids kapitel sen 1996. Sen ung visste jag om skulle bli så här… nu tid så ångrar han sig efter åt. Men det var han som överagerade. .
  Är tydligen ovanligt att jag just vet vad jag vill.. För mig är det vilket som.. känns som han svårt släpa. Men även svårt komma till skot. . Jag är själv klart öppensinad!
  Men jag tycker regn är mycket viktigare. .
  Det återstå se om han kommer våga ta tag i det.. el om han ska få det här upp repat gång på gång om om igen.. en ta tag i det.. vart så här i flera år. .
  Och även annan Nisse med .
  fast den har inte jag träffat alls i praktiken. Jag ansåg det inte var helt rätt för mig..

Lämna en tanke