Helgens budskap v.28 och lite tänkvärt om hur vi behandlar varandra

0

Hej alla fina!

Nu var det ett tag sedan jag skrev då det inträffade några saker som jag var tvungen att lösa och ta tag i. Ibland blir det så i livet, då vi inte kan varken styra eller kontrollera någonting. Speciellt inte när vi inte väljer det som sker helt själv. Men nu har jag lyckats lösa det mesta tror jag och jag har fått massor av himmelsk hjälp vill jag lova, riktiga mirakel, jag är så tacksam.

Idag tänkte jag dela med mig av en bit av mig själv och mitt liv och lite om hur och varför människor kan behandla varandra som de gör och kanske kan något av det jag delar vara till nytta för någon därute, som detta en gång var för mig.

Vi kan nämligen alla någon gång komma till den där punkten i våra liv där man får nog. Nog av en eller flera anledningar och dit kom jag för en tid sedan. Jag stod upp för mig själv och sa ifrån.

Min historia liknar många andras i mångt och mycket. Genom livet har jag blivit både mobbad, bortstött och väldigt illa behandlad av människor som ansåg sig ha den rätten, bara för att jag var för snäll. Ja, för snäll mot andra, men inte mot mig själv och det var det som jag satte punkt för.

Jag har alltid varit den som har ställt upp för alla andra, dygnet runt, när som helst, oavsett vad. Jag har alltid varit den som givit andra fler chanser än vad andra egentligen har förtjänat trots att min omgivning har avrått mig, jag har alltid “slagits” för andra, när alla andra redan givit upp. Jag har alltid tagit hand om alla andra, före mig själv. Dels för att jag har blivit lärd så, men också för att det ligger i min natur. Jag ser absolut inte något fel i detta, det är något jag väljer att göra och det är någonting som jag kommer att fortsätta med, men inte till de som inte förtjänar min tid och ansträngning längre. För  i det som jag gör, lägger jag alltid ner hela mitt hjärta och själ i.

Jag har alltid varit en som vill hjälpa och rädda andra och detta bottnar ju självklart i min historia, men jag har under min resa insett att det varken är något jag kan eller behöver göra. Det är nämligen upp till var och en att välja sin egen väg och hur de vill leva och inte. Att hjälpa eller rädda någon som varken har insikt i sig själv eller vill förändra något är omöjligt. Det enda man kan göra är att önska den personen väl. Det är ingenting personligt mot en själv att denne inte ser eller vill, ofta finns det något större grundläggande som är problemet för denne, som denne själv får lösa, på egen hand. Förhoppningsvis vaknar kanske personen upp någon gång, vem vet.

Någon som känner igen sig?

 

Min andlighet har alltid varit ett “problem” – för andra. Inte för alla, men för vissa som inte har klarat av det och jag har blivit hånad och förlöjligad med mera och det finns vissa som fortfarande har svårt att acceptera den jag är, men det är deras problem, inte mitt.

Jag har inte heller alltid haft så lätt att acceptera den sidan av mig själv. Den fanns alltid där, men det var något som jag inte delade med mig av. Det var endast några få särskilt utvalda som fick det förtroendet. Ni kan ju gissa om att de blev glada och stolta när jag tog steget fullt ut.

Massor av kärlek och ett stort tack till er som alltid vetat om detta och har stöttat mig i vått och torrt.

 

Det finns alltid en anledning till att någon behandlar en annan på fel sätt och de främsta anledningarna är rädslor och osäkerhet, men det är ingen ursäkt för vi har alla ett eget ansvar när det kommer till oss själva.

Alla bär på sitt eget bagage och när vi möts kan vi fungera som varandras speglar, en spegel som speglar oss själva på något sätt, antingen vad vi kan sakna och skulle vilja ha, eller något vi bär på själva som vi kanske inte tycker om, eller så mår vissa så fruktansvärt dåligt i sig själva att de inte vet vart de ska gör av det, men oftast är ingen elak mot någon annan utan anledning.

Oftast är dessa rädslor något som man bär med sig och tar man inte hand om dessa byggs de bara på mer och mer ju fler man får. För att slippa se sig själv är det ofta vanligt med att man projicerar sitt eget på andra för att på något sätt slippa ansvara för det. Och något jag har lärt mig genom det jag har gått igenom är att lyssna på hur andra pratar om sig själva och andra, inför andra, det har en hel del att berätta om hur personen egentligen är och genom allt som sker får även jag en möjlighet att ta en närmare titt på mig själv, vad saknar jag, vad behöver jag arbeta med hos mig själv osv. för vi alla bär på rädslor och bagage, ingen är felfri, men vi kan bli det bästa utav oss själva som vi kan vara. Och detta börjar med att vara ärlig mot sig själv och se oss själva för den vi är, för om vi själva inte gör det, så ser ändå vår omgivning oftast vilka vi är till slut.

Men mer om detta tänkte jag skriva om i mina kommande inlägg

 

“I`m not perfect, but I`m human and I`m learning”

 

“Du är inte den du säger att du är, Du är den du visar att du är, genom dina handlingar

Låt dina ord och handlingar gå hand i hand, så skapar du en balans inuti och utanför dig själv”

 

“Rak och tydlig kommunikation minskar missförstånden, livet är ingen gissningslek”

 

 

 

Nu till helgens änglabudskap

 

“Nya lättare energier sveper in under helgen och framöver

Nu är det bara framåt i livet som gäller

Allt är möjligt, kanske tom några överraskningar som du kanske inte hade räknat med kan dyka upp

Flytt, byte av arbetsplats, resor, kärlek, ja oavsett vad det gäller så drar förändringens vindar dig nu med sig

Helgens budskap handlar verkligen om förändringar till det bättre, mycket positivt

Förlåtelse och lösningar av ev konflikter kan även finnas med i bilden så allt blir lugnt”

 

 

 

Kärlek och ljus alla fina

Ta hand om er och var rädda om varandra

 

//Annelie

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke