Dagens reflektion och budskap

0

Hej alla fina!

Viket otroligt vackert väder vi har här i Stockholmsområdet. Helt fantastiskt! Det har ju blivit sommar på en gång. Men visst är det härligt, tycker ni inte, ni som har samma tur som jag vill säga, för vissa av er därute kanske inte har fått samma sommarvärme än.

Just nu har jag skapat mig ett litet mobilt utomhus kontor, dvs flyttat ut mitt kontor. Vilken lyx, jag känner mig verkligen bortskämd, haha.

Jag känner mig så tacksam.

Efter en tidig morgon ute med mina pälsklingar som knappt vill röra sig i denna värme, så gick mina funderingar kring hälsan.

Det är en sådan härlig stund när man i tystnad kan gå runt och reflektera lite  över livet tycker jag, då jag nu i dagsläget även vårdar en nära anhörig en hel del.

Hur kommer det sig egentligen att vi väljer att leva de liv som vi gör? Hur kommer det sig att vi inte, förrän det är för sent, blir medvetna om vilken skada vi egentligen orsakat oss själva. Jag menar så var det ju för mig också, jag var ju helt omedveten om hur farlig stress verkligen är tills jag drabbades själv, jag bara körde på.

Beteenden och mönster är ju något vi alla har, både inlärda och ärvda. De ärvda kan vi ju egentligen inte göra så mycket åt, mer än att bli medvetna om dessa, men de inlärda kan vi ändra, om viljan finns vill säga.

Inom detta område finns det en hel del att grotta ner sig i, inte bara hur vi är som personer och hur vi väljer att bete oss, utan även våra egna tankemönster som vi har. Hur kan tankarna påverka vårt mående egentligen? Jo, om man tänker positivt så mår man faktiskt bättre, vilket många kan vittna om och om man tänker negativt så kan måendet vara varierande och svänga både hit och dit som en bergochdalbana.

En annan tanke som dyker upp i allt detta är ju hur vårt eget mående kan påverka andra, alltså det mående vi själva skapar utifrån våra egna tankar. Vad är det vi egentligen sänder ut runt omkring oss?

Ja, vi skapar faktiskt våra tankar själv, samt vårt mående. (Detta är i alla fall utifrån vad jag har fått lära mig, för ingen kan få mig att må tex dåligt om jag inte tillåter det och ingen kan exempelvis tvinga mig att vara kvar på en plats där jag inte mår bra. Jag är den som påverkar hur mitt liv ska se ut och vad det ska innehålla och är jag inte nöjd behöver jag göra något åt saken för jag kan inte ändra på någon annan än mig själv och mitt liv.)

Allt bottnar ju i vår syn på hur saker och ting ska vara enligt oss, olika uppfostran som har format oss, samt olika livshändelser som vi har fått gå igenom. Beroende på hur våra liv och erfarenheter har sett ut så är detta grunden till hur vi är, tänker och mår. Det är ofta här bitterhet, offermentalitet, besvikelse osv, osv dyker upp, vilket ofta skapas av våra egna krossade illusioner, dvs en bild, en förväntan, en vision om hur vi ville ha det, men som kanske inte alls blev som vi hade tänkt.

 

Det var lite om dagens reflektion, kommentera gärna om ni vill, det blir så mycket roligare med en levande blogg

 

Dagens budskap (från Daglig Vägledning från dina Änglar av Doreen Virtue) :

 

Det finns ingen anledning till oro, Du kan vara helt lugn

Allt är omhändertaget av universum

Sänd bara kärleksfulla tankar och känslor till situationen

 

 

Må så gott och ta hand om dig och andra

 

Varma kramar

 

Kärlek och ljus

 

Denna vecka finns jag att nå via tarotguidernas telefonlinje tis, ons och tor 13-15 för den som så önskar, håll koll på schemat om någon förändring skulle ske

Välkommen

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke